Две „Мастършеф” рецепти срещу жегата
Как само с 4 продукта да си направим лимонада и сладолед?
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Антон Бахчеванов беше един от най-атрактивните участници в третия сезон на „Мастършеф”. Помните го с кулинарните му експерименти и страстта към силно пикантните ястия.

Докато 40-градусовите жеги се завръщат, той ни представя две от любимите си антижега рецепти. Негов асистент в кухнята е 5-годишната му дъщеря Августина.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Ето и рецептата му за домашна лимонада:

Продукти:

1 кг лимони (може и 1-2 лайма)

1 кг захар

1 връзка прясна мента

Приготвяне:

Нарязвате лимоните на четвъртинки.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Покривате ги със захар в съотношение 1:1 или 2:1, ако обичате сладкото. 

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Оставяте ги за 24 часа в хладилника. Получавате гъст захарно-лимонов сироп, който прецеждате от плодовете и добавяте листа прясна мента.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

В чаша слагате лед, 2 супени лъжици от сиропа и покривате с газирана вода.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Наздраве!

 

Италиански сладолед-меренг а ла Антон

Продукти:

3 белтъка от яйца

Захарно-лимонов сироп, приготвен по предишната рецепта за лимонада

Приготвяне:

Готовия захарно-лимонов сироп сгъстяваме върху котлон.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Отделяме белтъците на 3 яйца. 

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Разбиваме ги на сняг и бавно добавяме горещия сироп, като не спираме да разбиваме с миксер.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

Изсипваме сместа в подходящи купички и замразяваме във фризер.

Мастършеф рецепти срещу жегата
Снимка: Борислав Лазаров

След няколко часа сладоледът е готов за сервиране. Украсете с малини или други горски плодове.

Така само с 4 съставки - яйца, лимони, захар и мента, имаме домашна лимонада и сладолед.

Сместа за сладоледа може да бъде използвана и за приготвянето на целувки. Вместо да я замразявате, изпечете я в подходящи формички на слабо загрята фурна за около час.

Целувки, Мастърфшеф, рецепта

 

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре