Броени дни до предпоследния сезон на "Игра на тронове"
Войната за Железния трон ще бъде представена в още само 13 епизода в рамките на два сезона
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
игра на тронове
Снимка: Getty Images

В неделя започва предпоследният седми сезон на "Игра на тронове" - фентъзи драмата, станала известна по целия свят. 

Историята за благороднически фамилии, които водят война за Железния трон, ще бъде представена в още само 13 епизода в рамките на два сезона. След това завесата ще бъде спусната, за да приключи един от най-големите феномени в телевизията.

Този сериал на телевизия НВО е сред най-мрачните и най-противоречивите, които някога са били създадени. Критикуван е от началото на излъчването му през 2011 г. заради показваното насилие, но това не отблъсква публиката. Аудиторията му надхвърли 23 милиона души на епизод в САЩ.

Певецът Ед Шийрън ще има епизодична роля в „Игра на тронове”Седмият сезон на „Игра на тронове” започва на 16 юли

"Игра на тронове" спечели повече награди "Еми", отколкото който и да било друг сериал, базиран върху измислена история. Излъчван е в 110 страна с рекордна зрителска аудитория.

Шестият му сезон бе първият, който не е директно вдъхновен от фентъзи романа на Джордж Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед". През 2011 г. бе публикувана петата част от романа му - "Танц с дракони", а други две части е планирано да бъдат издадени по-късно. Авторите на телевизионната адаптация Дейвид Бениоф и Даниъл Брет Уайс заявиха миналата година, че сериалът ще приключи след осмия му сезон, като седмият ще включва 7 епизода, а осмият - само 6.

Използвани са материали на БТА.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре