Британска компания предлага отпуск… заради махмурлук
Условието е служителите да са били навън по работа, а не (само) за собствено удоволствие
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111442778.jpg
Снимка: iStock

Ако работите за британската компания „Дайс” (Dice), може съвсем легално да прекарате деня си в леглото, ако предната вечер сте прекалили с чашката – без да е нужно да симулирате хранително натравяне, болно гърло или 40-градусова температура.

Служителите на компанията, която се занимава с организирането на музикални събития и запазването на билети за концерти, може просто да кажат на шефа си, че са прекалили снощи.

При това дори не е нужно да говорят – може само да му изпратят няколко емоджита в „Уотсап”– музика, бира, и болно човече. Това е достатъчно да ги извини за целия ден.

2111442777.jpg
Снимка: iStock

„Дни на махмурлука” – така компанията нарича четири 4-дневния отпуск, който служителите могат да използват по всяко време. Единственото условие е нощта на купона да е свързана с работни задължения, а не чисто и просто с няколко питиета в бара, ей така, за собствено удоволствие.

Именно заради бизнеса на компанията, на служителите наистина понякога им се налага да прекарат нощта в някой бар.

„Всички наши служители живеят за музиката, а някои от най-добрите сделки в индустрията се случват след концерт. В екипа си вярваме един на друг и като шеф искам те да са честни с мен, когато са били навън до късно, за да слушат жива музика,” обяснява главният изпълнителен директор на „Дайс” Фил Хъчън.

Докато служителите на „Дайс” могат да си позволят късното стоене в офиса (или както стана ясно – извън него), компании в Индия пък започнаха да осигуряват платен отпуск на служителите от женски пол по време на месечния им цикъл. Япония, Тайван, Индонезия, Южна Корея и Замбия са единствените държави, чиито правителства са приели подобна реформа до момента.

В началото на тази година италианското правителство предложи въвеждането на подобен отпуск в страната. Ако това бъде прието, Италия ще стане първата западна държава, която предлага на жените тази възможност.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре