Боб Дилън изнесе концерт само за един човек в неделя, съобщава Контактмюзик.

Легендарният певец се качил на сцената на Музикалната академия във Филаделфия с групата си, за да изпее песента на Бъди Холи Heartbeat, Blueberry Hill на "Фетс домино", It`s Too Late (She`s Gone) на Чък Уилис и блус джем за 41-годишния Фредрик Уикингсон, който седял сам на втория ред.

"Толкова много се усмихвах, все едно съм в екстаз. Челюстта ме боля с часове след това, защото не можех да спра да се усмихвам", сподели развълнуваният почитател.

Специалното шоу било част от шведския сериал Experiment Ensam, в който хора преживяват неща сами, които обикновено се преживяват от големи тълпи като посещение на караоке барове или комедийни клубове. Дилън получил хонорар, чиято стойност не се разкрива, за да участва.

Уикингсон аплодирал след първата песен, след това установил, че не може да се сдържи. "Никой не ми обърна внимание (когато ръкоплясках). Реших, че може би изглежда фалшиво или странно. По време на втората песен Blueberry Hill осъзнах, че трябва да кажа нещо. Беше твърде странно. Извиках "Момчета, звучите страхотно!", разказва Фредерик.

Въпреки празната зала той отделил много време да избере къде да седне. "Помислих си, че първият ред може да го притесни. Реших, че вторият ред би бил идеален", споделя Уикингсон. 15-минутен документален филм за събитието ще бъде пуснат в Ю Тюб идния месец