Двама членове на кралската фамилия няма да присъстват на тържеството по случай първия рожден ден на принц Джордж утре, съобщава "Клоузър", позовавайки се на публикация в сайта на сп. "US Magazine".

За рождения си ден момченцето, чийто втори официален портрет току-що беше публикуван, ще бъде с родителите си, които са решили да прекарат празника в тесен кръг в дома им в двореца Кенсингтън. "Семейството е предвидило празник с близките и няколко приятели. Те може би ще отидат в градината, ако времето позволява", уточни говорител на кралското семейство.

Заради неотложен ангажимент в Шотландия на партито няма да присъстват принц Чарлз, дядото на Джордж, и съпругата му Камила Паркър-Боулс. Затова пък сред гостите, които ще видят как кралското бебе духа първата си свещичка, ще бъдат чичо му, принц Хари, и прабаба му, кралица Елизабет Втора.

Баба му по майчина линия Керъл Мидълтън и леля му Пипа овършаха магазините за дрешки в шикозния лондонски квартал Челси.

Преди да заминат на почивка, родителите на Джордж също ще му подарят дрешки и дървени играчки, въпреки твърденията им, че не искат да го глезят прекалено.

"Кейт и Уилям не искат да прекаляват. Принцът получи толкова подаръци през изминалата година, че вече почти няма място, където да ги събират", подчертава източника.

Трябва все пак да се освободи някакво място, защото през последните дни пощенската кутия на Кенсигтън Палас е буквално задръстена от десетките подаръци, изпратени на малкия принц по повод радостното събитие.