Българската гледна точка към скандала с Кевин Спейси
Слава на чужд гръб или тежък проблем зад бляскавия имидж на Холивуд?
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Кевин Спейси

Пореден секс скандал разтърси Холивуд тази седмица. Кевин Спейси беше обвинен от колегата си Антъни Рап в сексуален тормоз. В отговор на обвиненията, Спейси призна, че е гей.

В интервю за интернет сайта "Бъзфийд" актьорът от „Стар трек” Антъни Рап отправя директно обвинение в сексуален тормоз към двукратния носител на Оскар Кевин Спейси. Според Рап, през 1986 г., когато той е на 14, 26-годишният тогава Спейси го поканил на парти в дома си, а в края на вечерта го отвел в спалнята, положил го е леглото си и се е качил върху него.

Кевин Спейси сподели, че е гей и се извини за сексуално посегателство от преди 30 години"Но ако наистина съм се държал по описания от него начин, му дължа искрено извинение за дълбоко неуместното си поведение”, казва той

Антъни Рап споделя още, че е останал с впечатлението, че Спейси е пиян и, въпреки че го е притискал здраво към леглото, той е успял да се измъкне и да напусне апартамента. Рап казва, че е решил да проговори, след като скандалът с продуцента Харви Уайнстийн, обвинен в сексуални посегателства от десетки жени, е повдигнал въпроса за случващото се в развлекателната индустрия.

„Много ме дразни тази лавинообразност, която в последно време съществува благодарение на социалните мрежи, тъй като всякакви факти, дреболии от миналото биват изравяни и споделяни, и стават достояние на целия свят”, коментира представителката на ЛГБТ общността у нас Елза Парини.

Тя припомня, че още от времето на Майкъл Джексън много хора си правят пиар на гърба на известните.

„Нетфликс” повече няма да работи с Кевин СпейсиСексскандалите не подминаха и политиката

Кинокритикът Владислав Апостолов коментира: „Заглавието на сериала, на който Кевин Спейси е лице и който беше спрян сега е най-ярката метафора за това, което се случва в момента в Холивуд - "Къща от карти". Каскада от провали, от неприятни събития. И Кевин Спейси стана поредното лице, което беше всмукано от водовъртежа от обвинения в неприемливо секусално поведение. Всичко това, отприщено от Харви Уайнстийн”.

Веднага след интервюто на Антъни Рап, в публикация в "Туитър" Спейси споделя, че е "повече от ужасен", но не си спомня инцидента, случил се преди над 30 години. Кевин Спейси се извинява за неуместното си поведение и завършва с признание, че е гей.

„С този акт той се опита да измести фокуса от обвинението в сексуално неприемливо поведение към това, че той е гей. Което е този все по-истеричен, свръх либерален, истеричен Холивуд е нещо, което със сигурност е окуражавано, празнувано”, смята Апостолов.

Изявлението на Спейси бе осъдено от гей активисти заради решението му да намеси признанието за сексуалността си в контекста на обвинението в сексуален тормоз над малолетни. „ЛГБТ общността са много чувствителни на тема смесване на хомосексуалността с педофилията. Не, че го няма и не, че не е свързано, но наистина не трябва да се прави постоянен паралел между това, защото наистина са коренно различни неща”, посочва Елза Парини.

Като реакция на скандала - Международната академия за телевизионни изкуства и науки, която присъжда международните награди "Еми" взе решение да не връчва едно от почетните си отличия на Кевин Спейси. Междувременно стрийминг платформата "Нетфликс" оповести, че хитовият сериал с негово участие "Къща от карти" спира след предстоящия шести сезон.

За Елиза Парини това е лицемерно – особено на фона на подобни обвинения по адрес даже на президента Доналд Тръмп. Апостолов отбелязва, че реакцията е била неизбежна, след като по подобен начин са се случили нещата и с Харви Уайнстийн, Джеймс Тобак и други известни имена.

Кевин Спейси е един от най-обичаните актьори, а феновете му в момента са разделени на две. Едните остават слепи за скандала и продължават да го обожествяват, а другите разделят човека от актьора и преосмислят отношението си.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре