Рок групата Б.Т.Р. постигна поредния си успех. Снощи те свириха заедно с Тим „Рипър” Оуенс - бившия вокалист на британската хеви метъл банда „Джудас Прийст”.

Вокалистът на Б.Т.Р., Наско разказва, че почти всички, с които групата им е свирила са били техни идоли – „Дийп Пърпъл”, „Уайтсейк”, „Рейнбоу”, „Юрая Хийп”.

Останалите музиканти от групата са не по-малко развълнувани от поредния успех.

Ако някой ни го беше казал преди 20 години, щяхме да му кажем, че е луд - това е невъзможно да се случи, точно на нас, споделя барабанистът Илиян Диков.

Самият Тим „Рипър” пък коментира, че не му се случва често да свири с подобни банди по света. Доста е необичайно, когато подгряващата ти група е може би по-популярна от самия теб, сподели той.

Тим „Рипър”не е типичната рок звезда – пял е в хор като малък, не носи грим и не пие преди концерт. Кариерата му като вокалист на „Джудас Прийст” приключва през 2003 г. Тогава от групата му изпращат имейл, за да го уведомят, че вече не е част от тях. Много фенове са подразнени от факта, че не са му съобщили новината лично. Въпреки това музикантът твърди, че все още е в приятелски отношения с бандата.

В същия състав днес музикантите пътуват за Русе, където на 9 септември, ще пеят на площад „Свобода”. След това заедно с Джон Лоутън групата е в Силистра. Следват самостоятелни концерти в Сандански, Мездра, Карнобат и Сливен.