Лентата "Завръщането на първия отмъстител" - продължение на филма от 2011 г. "Капитан Америка: Първият отмъстител", за втора поредна седмица оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 41,4 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Общо в световен мащаб постъпленията през почивните дни са в размер на 60,06 милиона долара.

Миналата седмица "Завръщането на първия отмъстител" постави рекорд в историята на бокс-офиса за филм, излязъл на екран през април, като реализира 96,2 милиона долара. Досегашното най-добро постижение от 86,2 милиона долара беше от 2011 г. и се държеше от петата лента от поредицата "Бързи и яростни".

На второ място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада този уикенд е анимацията "Рио 2" с приходи от продажбата на билети в размер на 39 милиона долара. В световен мащаб обаче лентата е реализирала постъпления от 62,3 милиона долара, което в тази класация й отрежда първата позиция, съобщи Ройтерс.

На трето място в бокс-офис класацията този уикенд се нарежда хорър-трилъра "Oculus" на Майк Фланаган с 12 милиона долара и 1,3 милиона долара по света.