Sony Xperia Z2 е вече на пазара. Мтел стартира продажбите на дългоочаквания смартфон, който идва с не по-малка изненада – новия албум на краля на попа Майкъл Джексън – XSCAPE.

Потребителите, които изберат Sony Xperia Z2, ще имат възможност да изтеглят XSCAPE безплатно чрез приложението Xperia™ Lounge още в деня на световната му премиера – 13 май. Албумът ще включва 8 песни, но само клиентите, които закупят Sony Xperia Z2, ще получат още една песен бонус.

Песните са подбрани от световноизвестния изпълнител и продуцент L.A. Reid, а самият проект е реализиран със съдействието на популярни продуценти като Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome "Jroc" Harmon и John McClain, с които Майкъл Джексън е работил или е имал силно желание да работи.

Смартфонът, в комплект с Digital Noise Cancelling слушалките MDR NC31EM на Sony, предлага уникално музикално изживяване благодарение на специална цифрова технология, която неутрализира външния шум и пресъздава кристално чист звук.

Най-нетърпеливите фенове ще могат да чуят новия албум ексклузивно в няколко от най-големите магазини на Мтел, в специално обособени промо кътове за тест на Sony Xperia Z2.

Sony Xperia Z2 е първокласен смартфон с тънък и изящен прахо- и водоустойчив дизайн /IP55 и IP58 сертификат/. 5.2-инчовият Full HD TRILUMINOS™ екран разполага с най-новите BRAVIA® технологии, оптимизирани за мобилни устройства, и предлага най-широката палитра от богати и естествени цветове. Снабден с доказаните иновации от фотоапаратите на Sony, смартфонът има 20.7-мегапикселова камера, съчетана с възможност за 4K видео заснемане и уникални Xperia приложения при снимане. Той интегрира и най-доброто от аудио технологиите Sony при качеството на звука. Xperia Z2 е изключително мощен, благодарение на 4-ядрения си 2.3 GHz Qualcomm® процесор и батерия с капацитет 3200 mAh.