Вдовицата на Стив Джобс е уговаряла холивудската звезда Леонардо ди Каприо да откаже главната роля в биографичния филм за съоснователя на "Епъл", режисиран от Дани Бойл, съобщи Контактмюзик.

Лорин Пауъл Джобс, която е против филмовия проект, до такава степен е искала той да бъде спрян, че се е обадила на Ди Каприо, както и на актьора Крисчън Бейл. Бейл също беше спряган за главната роля в лентата "Стив Джобс".

Неназован източник разкрива за „Холивуд рипортър”: "Лорин Джобс се обади на Лео ди Каприо и му каза "Не го прави". Същото обаждане получи и Крисчън Бейл". Източникът допълва, че вдовицата на Джобс от години се опитва да "убие" този филмов проект.

В крайна сметка ролята на Стив Джобс в едноименната лента на Дани Бойл прие актьорът Майкъл Фасбендер. Той не крие, че е бил много изнервен по време на снимките. "Не ме бива много с технологиите. Ползвам всички продукти на "Епъл", но нямам реална представа за тях. Бях нервен, много нервен, тъй като за мен ролята беше голямо предизвикателство", споделя Фасбендер.

Актьорът казва също, че причината да приеме ангажимента е бил режисьорът Дани Бойл.