Това е среща, чакана няколко десетилетия - срещата на Джана Нанини с Мария Клинчева. Днес Джана е световноизвестна певица, а Мария пее в Старозагорската опера.

Когато се срещнали, Джана била своенравно дете, което вярвало в таланта си. Баща й – най-богатият човек в Сиена, наел Мария Клинчева за преподавател на опърничавата му дъщеря, да провери дали наистина може да пее, а ако може, тогавашната преподавателка в Академията в Сиена да я научи.

Когато преди месец се срещнахме с Джана Нанини в Лондон и й предадохме писмо от учителката й Мария, емоцията беше трудна за описване.

Така Джана Нанини дойде в България с вярата, че ще сбъдне една своя стара голяма мечта пак да види жената, която я научила да пее. Часове преди концерта на Джана в НДК срещата на учителката с порасналото момиче с дрезгав глас се случи. Тя беше пълна с любов и сълзи.

Най-хубавото у Джана е нейната естественост, нейната красота без грим, начинът, по който прави нещата, смята учителката.

За Джана пък Мария си е същата като преди. „Винаги сме били близки. Душата се рее, но остава близо”, категорична е Джана.

Спомня си, че Мария е била много строга учителка. „Много я уважавах. Трябваше да я слушам, защото беше много строга. Когато бяхме на урок, ме учеше как да си държа корема навътре. Госпожа Мария беше голяма певица”, разказва Джана.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди камерата ни да напусне срещата на Джана с Мария, двете си дават обещания. „Да направи една песен с мен на сцената, когато е готова. Рок - тя ще изпълнява сопрано, аз ще се правя рок частта. Може една ария на Пучини например”, обяснява Джана. 

„Аз какво да ти обещая! Няма какво да ти обещавам. Искам, докато съм жива, да те чувам да пееш”, казва на свой ред Мария.