Днес – 28 май, от печат излезе дебютния албум "Destiny" на струнен квартет Hypnotic. Резултатът от творческите усилия на дамите от формацията ще бъде представен официално на премиерен гала спектакъл в Sofia Live Club на 4 юни. Компакт дискът е записан, миксиран и мастериран в Рим от световноизвестния тонрежисьор Марко Стречони в неговото Stone Recording Studio.

Destiny включва 9 пиеси, отразяващи артистичните търсения на четири млади инструменталистки, които не се страхуват да прекрачат границите на класическата музика такава, каквато я познаваме. Кросоувър е стилът, който най-добре описва модерния прочит на Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Бистра Копринкова (виола), Марина Хинова (виолончело) на ноти, написани преди столетия.

Без да достигат до експериментални крайности, с много финес, грациите от квартета са създали хармоничен мост между отминали времена и настояще, между популярни мелодии, филмови евъргрийни и виртуозни класически пиеси. Когато жадното за красива музика ухо се заслуша в  Asturias, Libertango, Ederlezi, Besame Mucho и др., включени в албума Destiny, ударите на „Съдбата” звучат по-нежно от всякога.

Огромна заслуга за тази неповторима атмосфера има композиторът Маурицио Абени, аранжирал парчетата в албума, след като съумява по блестящ начин да улови темперамента на всяка една от красивите и талантливи цигуларки.

На 4 юни в Sofia Live Club композициите, включени в Destiny, ще бъдат изпълнени за първи път в нови концертни версии от квартет Hypnotic заедно с едни от най-добрите музиканти в България – Мирослав Иванов (китара), Борис Таслев (бас), Димитър Семов (ударни), Петър Димов ( клавишни и акордеон), начело с големия пианист, композитор и диригент Антони Дончев, който ще ръководи концерта. Черешката на тортата пък ще бъде появата на самия Маурицио Абени, който ще изпълни на пиано любимото на квартета Адажио Аранкуес от Хоакин Родриго. Момичетата са подготвили и много други изненади, които ще запазят в тайна до последния момент.


В деня на събитието албумът Destiny ще дебютира и на продажбения щанд и ще може да бъде закупен на преференциална цена.

Билетите за гала концерта на квартет Hypnotic са в продажба в мрежата на Eventim на цена 15 лв, както и лимитирана серия на цена от 25 лв, която дава достъп до най-добрите места пред сцената.