Американците не искат Опра Уинфри да се кандидатира за президент, показва допитване
Ако обаче тв водещата го направи, 50 на сто са готови да я подкрепят срещу 39%, които биха гласували за Доналд Тръмп
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Опра Уинфри
Снимка: Reuters

Американците не искат телевизионната водеща Опра Уинфри да се кандидатира за президент, предаде Франс прес, като се позова на ново допитване до общественото мнение на института „Марист Пол”.

Анкетата, в която са участвали 1350 души и която е била направена в периода понеделник – сряда, показва, че само 35% от американците искат Опра да се кандидатира на изборите през 2020 г.

Ако обаче Опра все пак се кандидатира, тогава допитването показва, че 50 на сто от американците са готови да гласуват за нея срещу 39%, които биха гласували за Доналд Тръмп, в случай че той се бори срещу нея. Останалите анкетирани са без мнение.

Какво коментират в социалните мрежи за призива „Опра Уинфри – президент”? Тв водещата засега не коментира спекулациите, а от екипа на Доналд Тръмп обявиха, че той се готви за втори мандат, дори съперникът му да е Опра

Допитването показва също, че 64% от анкетираните имат като цяло положително мнение за телевизионната водеща.

Спекулациите, че Опра Уинфри може да се кандидатира за президент, се засилиха, след като тя произнесе вдъхновяваща реч на церемонията за наградите „Златен глобус”, в която се застъпи за жените, малтретирани от мъжете.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре