Тежък развод и връзка с турски офицер са прехождали убийствата на рускинята Ана Леонтиева и 5-годишния й син Никита, чието тяло беше открито в куфар в Пасарел. Това разказа пред „Комсомолская правда” главният заподозрян за убийствата Герман Костин.

Бизнесменът обяснява пред вестника, че живее в Северен Кипър, не се крие от властите и към вчерашния ден е бил в Истанбул. Той твърди категорично, че ще съдейства на разследването.

По думите му Ана е била съпруга на неговия приятел Вадим Плотников, като двете семейства били съседи в признатата само от Турция република. Вадим не бил през цялото време при жена си и детето си.

В един момент отношенията между съпрузите се влошили и се стигнало до тежък развод със спорове за имоти. Междувременно, Ана, започнала връзка с млад турчин.

Тя поискала от Костин съдействие, за да си намери апартамент в София. Никита и малката дърщеря на бизнесмена ходели заедно на английски и на тенис.

Майката се страхувала от бившия си съпруг. Той бил в нашата страна преди Нова година, но Герман спазил обещанието си и не му казал нищо за Ана.

В края на февруари изненадващо тя казала на Костин, че се налага да си напусне страната. По думите на Костин, дошъл гражданин „от кавказка националност” на 35 години, със скъп часовник, Ауди А6 или А8 с турски номера. Той бил офицер в Северен Кипър, говорел много добре руски и Никита му казвал Паша.

След като отпътували, Костин заминал при жена си в Кипър.

Той категорично отрича информациите, че е бил в специалните части в Афганистан и Чечня. „Служил съм на иранската граница през 1983 г. – 1985 г. Никога не съм убивал никого, не знам как се прави това. Аз съм обикновен човек”, подчертава Костин.