Започна делото срещу гимназиста, пребил с кол свой учител
Атанас Георгиев призна вината си, още днес може да го осъдят
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Делото срещу Атанас Георгиев
Снимка: bTV

В Асеновградския съд започна делото срещу 17-годишния ученик, който нападна и преби с кол учител от гимназията в Садово. Процесът се гледа по съкратената процедура, тъй като дванадесетокласникът Атанас Георгиев е признал вината си. Това означава, че в рамките на днешния ден делото може да приключи и да бъде издадена присъда.

На днешното съдебно заседание в съдебната зала беше показан 150-сантиметровия клон, с който Атанас Георгиев е удрял по главата пострадалия учител. Оказва се, че той е направил опит да удари с дървото и втори учител.

Делото срещу Атанас Георгиев

Прокуратурата е категорична, че Атанасов, макар да има чисто криминално досие, има лоши характеристични данни от училището – често влизал в пререкания с учителите и бил склонен към насилие.

Предстои да бъде  излъчен видео запис от охранителните камери на училището.

Ученикът, ударил учител с кол, съжалява: Започна да вика и се изнервих Съдът отложи делото за 13 октомври

Побоят стана на 19 септември. Първо ученикът отварял и блъскал вратата на учебна стая и започнал да обижда учителката вътре.

В помощ на колежката си се притекъл пострадалия учител. 17-годишното момче го заплашило, върнало се с половин метров дървен кол и ударило преподавателя си, който получил сътресение в следствие на удара.

Атанас Георгиев е заплашен от присъда до две години лишаване от свобода. Дванадесетокласникът запази пълно мълчание пред камерите и отказа да дава обяснения. Адвокатът му заяви, че би било прекалено да бъде наложена ефективна присъда и уточни, че ще иска условно наказание.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре