Прокуратурата повдигна две обвинения срещу скандалния бизнесмен и бивш кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки. Едното е за изнудване, а другото - за нанасяне на лека телесна повреда на общински съветник. Ако бъде признат за виновен, Марешки е заплашен със затвор от 5 до 15 години.

Според обвинението, през миналата година Веселин Марешки заедно с Красимира Колева, бивша съпруга на собственик на пицария, поискали 10 000 лева от наемателя на въпросното заведението като го заплашили с увреждане на имуществото и затваряне на обекта, ако не плати. Според собственика на заведението, Марешки е казал, че то е негово и иска да получава наем за помещението.

„Мисля, че за всеки един човек е ясно, че няма как да изнудвам някой за 10 000 лева, още повече пък в компания с някой друг и да си ги деля, нали”, каза от своя страна Марешки

Имотната сага има дълга предистория. На 15 октомври вечерта наемателите викат за помощ общинския съветник Костадин Костадинов. Напрежението в спора ескалира и Марешки удря Костадинов.

Марешки определи всичко като фарс, който е целял да го изкара от битката за кмет на града. Съдът ще разпита 17 свидетели.