Заловиха надзирател от бургаския затвор с наркотици
лучаят е от края на август, малко след като по bTV излъчихме разследване за трафика на дрога в същия затвор
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
2111501129.jpg

Надзирател от бургаския затвор беше заловен с наркотици. Случаят е от края на август, малко след като по bTV излъчихме разследване за трафика на дрога в същия затвор.

Инцидентът обаче не е бил официално оповестен от МВР и правосъдното министерство. Въпреки отказа на ръководството на затвора да допусне bTV до нови интервюта със затворници, Росен Цветков успя да разговаря с част от тях.

В Бургаския затвор: Не само дрога, но и смърт"Непроверена информация" ли са данните за различни схеми зад решетките

Надзирателят Йордан Николов е задържан на излизане от дома му в бургаския квартал „Черно море”. В него са намерени 40 къса цигари марихуана и саксии с огромно количество от растението.

След акцията Николов е уволнен. Заповедта обаче все още не му е връчена, защото се укрива.

Нашият екип не успя да го открие в дома му, но съседи разказват, че са взимали от него марихуана.

След разкритията на bTV за наркотрафик зад решетките: Прокуратурата разследваЗатворник разказва как повече от 3 г. разпространява дрога в Бургаския затвор

В разследването ни затворникът Иван Радев – Монката разказа, че наркотрафикът зад решетките бил подпомаган от надзиратели и ръководството.

Въпреки упоритото ни настояване да се срещнем отново със затворниците, получихме категоричен отказ. Иван Радев, затворник в Бургас, въпреки това ни даде интервю – от изолатора в който се намира, през „Фейсбук”.

Ексклузивно по bTV: Кой доставя дрогата зад решеткитеВ Бургаския затвор нищо не се случва без знанието на зам.-директора, твърдят лишени от свобода

Решението да нямаме достъп до Радев е на директора на затвора Бранимир Мангъров. Според източници на bTV е готвен до дни да застане начело на Главната дирекция за изпълнение на наказанията, а шеф на затвора, по думите на затворниците, щял да стане неговият заместник – Методий Владимиров.

Именно за него затворниците твърдяха, че покровителства наркоканалите.

От правосъдното министерство отговориха, че засека няма промени в ръководството на затвора и на главната дирекция.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре