Двама мъже са задържани за наркотици при спецакция във Варна, съобщиха от МВР. Операцията е реализирана на 22 август т.г. от служители на ОДМВР-Варна, под ръководството на Варненската районна прокуратура, в заведения на крайбрежната алея.

Единият от арестуваните е на 35 години и е от Варна, а другият – на 32 от Русе.

При извършването на лични обиски у двамата мъже са намерени кокаин, амфетамини, марихуана, опаковани в различни разфасовки.

Дозите с дрога били оставяни на определено място в заведението, а клиентите се самообслужвали, като на същото място оставяли парите.

В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от варненеца, е открито газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че то е преправено в огнестрелно.

Претърсен е и домът на русенеца, който притежавал свое жилище във Варна. Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.

Извършителите са задържани за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна.