Втори инцидент с основен свидетел по делото срещу Алексей Петров стана за по-малко от ден.

Пламен Устинов е бил посечен с брадва в село Глогово, Тетевенско, научи bTV. Първоначалната информация беше, че е бил убит. Около 16:00 часа стана ясно, че е откаран в плевенска болница и е оцелял при нападението.

По-късно от полицията излязоха с официална информация по случая. От нея се разбира, че днес по обед Устинов и друг мъж са влезли в конфликт заради стара семейна вражда.

Пред БТА говорителят на прокуратурата в Ловеч Кирил Петров обясни, че при скандала Пламен Устинов е ударил другия мъж, Румен Алдинов, с брадва по главата. След това е извадил и оръжие, но свидетели на случката са успели да му вземат пистолета.

Румен Алдинов, от своя страна, също с брадва, е нанесъл два удара на Пламен Устинов в областта на тила.

От полицията по-рано обявиха, че синът на Алдинов също е ударил свидетеля по делото срещу Алексей Петров.

По информация на bTV, заедно с Устинов в линейката е пътувала и съпругата му Ангелина. По думите й той е понесъл 5 удара с брадва.

Припомняме, вчера вечерта друг основен свидетел по делото „Октопод”, Георги Цветанов умря при автомобилна катастрофа.

Показанията на бившия служител на НСО Пламен Устинов станаха причина за втория арест на Алексей Петров през 2012 г. Той и Донка Митева се отказаха от първоначалните си показания и обясниха, че подсъдимият ги е принудил да лъжествидетелстват.

Срещу Устинов се появиха контрапоказания - че е тормозел хора в района на Тетевен и че е поискал пари от Алексей Петров, за да не свидетелства срещу него. Все пак бившата барета влезе в ареста с мотива, че може да възпрепятства делото, ако остане на свобода.

Пламен Устинов заяви под клетва в съдебната зала, че Алексей Петров поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков.