Арестуваните за продажба на дрога столични полицаи са вербували и изнудвали студент да работи за тях, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Двамата задържани – 24-годишният Божидар Милев и 31-годишният Николай Апостолов – са накарали момчето да създаде нарколаборатория в столичен апартамент, както и да набира момичета, които да продават наркотиците и други, които да проституират.

Милев е изнудвал студента да му плаща, за да не го издаде на „истинските полицаи”.

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство още през февурари по подаден сигнал от студент, който ги е уведомил, че двама полицаи го изнудват.

Според показанията Милев и Апостолов са нахлули в стаята му през декември м.г., направили са обиск и са намерили наркотици. Момчето е било арестувано и в ареста е подложено на тормоз.

Милев обяснил на момчето, че ако не работи за тях, полицията ще направи така, че да „съсипе живота му”.

Студентът носел в себе си 337 лв, като Милев ги взел и допълнил, че трябва да получи още 640 лв., защото излизането от ареста си има цена.

В следващите месеци студентът е работил постоянно с Милев, като му давал по 300 лв. за информация за движението на цивилните полицаи из Студентски град, където трябвало да продава наркотици. Милев е изпращал есемеси с подробна информация и активно е прикривал момчето.

Вторият задържан, Николай Апостолов, също участвал активно с цялата схема. Той отговарял за центъра на София, както и Народния театър. Според документирани СРС-та, Апостолов заявил, че е работел за Митьо Очите и за Златко Баретата.

Апостолов обяснил на момчето, че трябва да намери други хора да продават вместо него дрогата, като най-добре това да са момичета. Той пояснил, че трябвало да намери и момичета, които да проституират, защото имало и такива клиенти.

В този момент студентът решил да се свърже с полицията и да разкаже всичко.

По време на акцията вчера студента и Апостолов имали среща, на която полицаят дал на момчето 4,5 гр пико, а студентът му дал по 60 лв. за всяка доза. Парите били белязани банкноти, като малко след това Апостолов бил арестуван.

След ареста става ясно, че в разговорите си със студента Милев се хвалел, че има собствен „готвач”, който приготвял дрога с „негова марка”.

Разследването продължава и е възможно да се разшири кръгът на обвиняемите, съобщиха от прокуратурата.