Задържаният за убийство в Гърция български полицай ще отговаря и за побой у нас
Румяна Арнаудова коментира и случая със задържания след гонка и стрелба съдия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Красимир Карчев
Снимка: bTV

Казанлъшкият полицай Красимир Карчев, който беше обвинен за убийството на гръцки лекар на о. Крит, през следващата седмица ще бъде обвинен и у нас за друго престъпление – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това обяви в ефира на bTV говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

По думите й по случая от Крит не е имало запитване от страна на гръцките власти. Припомняме, по първоначални данни полицаят е бил любовник на българка, женена за убития и целта на престъплението били парите от наследството на лекаря.

Любовен триъгълник на о. Крит доведе до убийство и заплахи за българите там (ОБЗОР)37-годишният действащ полицай от Казанлък Красимир Карчев и 38-годишната Дешка Говедарова са обвинени за убийството на кардиолога Христодулу Каландзаки

Арнаудова коментира и друг скандален случай, с който се занимава държавното обвинение – задържането на съдията Иван Иванов от Ловеч, станало след гонка с полицията и стрелба по гумите на джипа, в който магистратът се е возил. В автомобила, каран от криминално проявения за унищожаване на чуждо имущество Васил Василев били намерени две заредени ловни пушки със 119 патрона и две гилзи – инвентар за ловуване, което е абсолютно забранено.

„Работното обвинение е противозаконно пречене на властта да изпълни задълженията си по закон. Съдията не е обвиняем (…) Най-малкото не е нормално съдия с най-висок ранг в съдебната система да участва в подобни деяния. Председателят на ВКС ще бъде уведомен от г-н Цацаров”, заяви Арнаудова.

По отношение на случая „Александър Николов” тя коментира, че все още в държавното обвинение не е постъпвал сигнал, а от ГДБОП е получена информация за около 40 измамени и 30 000 лв. обща щета с уверението, че до края на седмицата ще сезират прокуратурата.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре