Задържани всички 8 мъже, издирвани за участие в престрелката в Слънчев бряг, при която осъденият за разпространение на наркотици Димитър Желязков – Митьо Очите беше тежко ранен, а негов охранител - убит. Състоянието на несебърския бос продължава да е критично.

В Несебър живее кандидат-зетят на Димитър Желязков - Велислав Попов. Срещнахме се с неговия баща. Твърди, че синът му все още не му е разказал кой е предизвикал стрелбата. Твърди, че от никого не се страхува. Бащата на Велислав казва също, че не е наясно как Митьо Очите е натрупал богатството си.

Снимка: bTV

От нощта на престрелката мистериозно са изчезнали и такситата на фамилията на Очите. Телефоните са изключени, а офисът - затворен. Ключовите думи "Митьо Очите" срещат нежелание за разговор в съседните сгради.

След дълго издирване в Слънчев бряг намерихме само едно такси на фамилията, върху което е изписано името на майката на Очите - Станка Желязкова. Шофьорът набързо изостави колата си и избяга.

Снимка: bTV

Междувременно министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза, че при стрелбата само Димитър Желязков е бил с бронежилетка. Бъчварова отиде днес в парламента и обясни още, че няма данни за политически чадър над Желязков. Министърът няма забележки към полицията в Бургас и Несебър и отново потвърди версията, че престрелката е заради паркомясто.

Няколко са версиите за мотивите за кървавата драма в Слънчев бряг, съобщи директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Разпределянето на наркобизнеса също се разследва. По данни на ГДБОП такива групи са на местно, регионално и национално ниво, има такива, които се занимават с международен трафик. Основна обаче остава версията за борбата за паркоместата около скъпите заведения

МВР не отрече, че Димитър Желязков е фактор на морето и е в полезрението на министерството отдавна.

Инцидентът придоби и международна известност. Британският таблоид „Дейли Мирър” разказа историята на четирима свидетели на баталните сцени – младежи от Шотландия, излезли за пръв път на почивка в чужбина.