Задържаха столичанин, дебнал малолетни жертви във „Фейсбук“
Той се представял за 15-годишно момиче и за три месеца добавил в профила си над 1500 момичета, които склонявал и изнудвал към участия в порнографски представления
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Хакер
Снимка: btvnovinite.bg

Служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП задържаха столичанин, представял се за младеж във „Фейсбук“, за да се свързва с малолетни момичета, които да склонява и изнудва към участия в порнографски представления.

По първоначални данни 36-годишният мъж, чийто инициали са Б.И., се е представял с фалшива самоличност на 15-годишно момиче. Така за около три месеца той е добавил в профила си над 1500 момичета на възраст от 12 до 15 години. Използвайки възрастта на децата и тяхната наивност и доверчивост, Б.И. умело манипулирал своите жертви да изпълняват желанията му.

Той използвал социалната мрежа и за обмен на материали с порнографско съдържание.

Арестът на Б. И. е извършен при операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца, проведена под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Това е поредната от серия акции на сектор „Киберпрестъпност“ за изминалите две седмици. В този период ГДБОП и колегите им в регионалните структури проведоха още три операции на територията на страната, при които бяха установени и задържани лица за разпространение на материали, съдържащи сексуално насилие и сексуални извращения с деца на възраст между 1 и 9 години.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре