Задържан е 21-годишен мъж, нападнал незрящи туристи на главната улица в Стария Несебър, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас.

bTV Новините показа скандалните кадри, на които се вижда как групата мерцедесът, в който се вози биячът, буквално спира в групата незрящи, вероятно - поляци. Придружаваща ги жена вероятно му прави забележка, при което той излиза и със засилка й нанася удар в главата.

Нападнатите цял час чакат полиция. Минават няколко дни и, след като става ясно, че разследване няма да има, граждани изпращат на медиите записите от охранителните камери, запечатали саморазправата.

Униформените твърдят, че са имали сигнал за лека катастрофа, а не за нападение. Главният секретар на МВР МЛаден Маринов обяви, че ще провери случая.

След излъчването на репортажа в ефира на bTV, Районно управление – Несебър се е самосезирало и вчера към 21 ч. е установен и задържан за 24 ч. извършителят на деянието, 21-годишен мъж от града. По информация на bTV той се казва Тодор Маринов Николов.

Не са установени обаче пострадалите и сега полицията ги търси.

Инцидентът става в зона със специален режим на движение, което означава, че шофьорът е имал официално разрешение да кара в Стария град. Очевидците се страхуват да говорят пред камера.

Те обаче са категорични - заради случки като тази един ден може да останем без нормални туристи.

Прокуратурата ще повдигне на младия мъж обвинение по чл. 325 от НК за телесна повреда по хулигански подбуди поради факта, че деянието е извършено на публично място пред много свидетели.

21-годишният Тодор няма други криминални прояви.