Пореден неуспешен опит беше направен за начало на делото за бития екип на Спешната помощ в столицата миналата година. Тогава при забавяне на линейка тежко пострадаха лекар, медицинска сестра и шофьор.

„Ще предизвикам така, че ако няма полиция на адреса, аз няма да се кача. Ако ще да умира, казвам го откровено. Нищо, че съм лекар, нищо, че съм се клел. Моят живот е по-скъп”, казва нападнатият при побоя д-р Красимир Йорданов.

Нападат ги младежи в нетрезво състояние, събрали се на купон за абитуриентски бал. Година и половина по-късно лекарят и колегите му влизат в съда след поредната нощна смяна.

„Само обещания, обещания, които не могат да бъдат изпълнени. Няма държавност”, казва д-р Йорданов.

„Една малка война се води. Екипът, който отива на адреса, опира пешкира. Нищо не се е променило. Хората пак са агресивни при забавяне. Изливат чувствата си върху екипа. Лошите остават навън, а ние преживяваме всичко”, казва и другият пострадал – Славчо Николов.

„Остава обидата, на мен и на моите колеги. Ние не сме отишли да си правим удоволствието, а да даваме здраве”, допълва д-р Йорданов.

Делото не тръгна за трети път, след като подсъдимият Ленко Панов отново не се яви. По обясненията на адвоката му - заради здравословни проблеми. „Ще представя на съда доказателства за това”, каза адвокат Панов.

„Нали разбирате, че бъбречната криза е смешно оправдание за неявяване на дело. Ние, лекарите, не ходим на такива сигнали, само парамедици. Просто отлагане, размотаване и така ще продължава. Няма надежда за оправия”, коментира Красимир Йорданов.

Следващият опит делото да започне ще е през април догодина.