Маскирани и въоръжени са обрали инкасов автомобил в Ловешко, научи bTV от свои източници. Нападението станало по стария път от Севлиево за Ловеч в района на село Петко Славейково малко след 19.30 ч. Жертви и пострадали няма.

Микробус излязъл от страничен път и се ударил челно във фирмения автомобил, за да го блокира. От него излезли двама въоръжени маскирани мъже, облечени в полицейски униформи, уточни за bTV Десислава Маджарова от МВР Габрово.

Групата на нападателите попълнили още двама мними полицаи, които пристигнали на мястото след няколко минути с две различни коли. Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя. Разрязали колата и задигнали наличните пари. Паник бутонът в инкасо автомобила е бил заглушен.

Това е група, която е знаела какво прави, заяви директорът на Областна дирекция на МВР Денислав Донков.

По-късно главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви за bTV, че нападателите са между четири и шест души, не са имали дълго оръжие и носели бронежилетки с надпис „Полиция”. Това обаче не означавало, че са служители на МВР.

Полицията работи по всички версии и разяснява каква е причината автомобилът с инкасото да мине по второстепенен път. Шофьорът и охранителят са разпитани в полицията. За момента двамата не са привлечени като обвиняеми.

По непотвърдена информация са откраднати 2 милиона лева. От полицията обаче все още нямат информация каква е точната сума.

Микробусът, предизвикал планираната катастрофа, е намерен малко след обира опожарен.

Инкасо автомобилът е превозвал оборотите на търговски фирми от Велико Търново, Габрово и Севлиево. Районът на инцидента бе отцепен от полицията в радиус от 10 км.

Фирмата, охранявала инкасо колата, отказа коментар по случая. bTV научи, че МВР оспорва правата на лиценза й за охранителна дейност. Дори се води дело.

Обирът идва само седмица, след като въоръжени и маскирани обраха клон на ОББ в Студентски град в столицата.