Владимира Янева най-вероятно няма да бъде оправдана по делото "Червей" и на втора инстанция. Днес Апелативният съд изслуша пледоариите на страните и каза, че ще се произнесе до месец.

Оправдателните присъди на втора инстанция се разбират в зала, а когато наказанието се оповестява до месец, то обикновено потвърждава решението на градския съд или е променено, но не и отменено.

Владимира Янева беше осъдена на една година условно за това, че е разрешила използване на СРС-та по-дълго от законовия срок. Тя обаче обясни, че може и да е сбъркала, но е имала достъп до справки, в които не били отбелязвани всички искани и давани срокове за продължаване на подслушванията.

„Това са имена, които си приличат (...) за половин година е напълно нормално и човешко да не помниш дали си давал за Змията, за Червей или са давал по Медуза”, обясни адв. Людмил Рангелов, който представлява бившия шеф на „Вътрешна сигурност” в МВР Тодор Костадинов. Именно тази служба в МВР иска специалните разузнавателни средства по „Червеи”.