Вероника Здравкова, която бе открита мъртва преди ден във водите на Янтра, не е била изнасилена. Това обяви пред „Фокус” наблюдаващият прокурор Цани Попов.

23-годишната студентка бе намерена по бельо в реката, което даде повод да се тиражират информации, че става въпрос за сексуално посегателство срещу нея.

По думите на прокурора към момента основната версия, по която се работи, е „убийство с цел грабеж”. „Липсва дамската чанта на момичето, съответно нейният портфейл и телефон”, обясни Попов.

Към момента няма точна информация за часа на смъртта. „Панталонът на момичето е бил свален, най-вероятно поради дългия престой във водата и от течението”, коментира още наблюдаващият прокурор.

От думите на Попов стана ясно, че все още няма конкретно лице, което да е заподозряно за жестокото убийство.

Според резултатите от аутопсията Вероника е била умъртвена с удари по главата и след това е хвърлена в Янтра.

Вероника е видяна за последно именно в събота вечерта в района на железопътната гара. Възмутени от бруталното убийство жители на Велико Търново започват днес подписка за обезопасяване на района, в който е извършено престъплението.

Според инициаторите по този маршрут от железопътната гара до Южния пътен възел се движат много хора. Затова трасето трябва да бъде осветено и оборудвано с камери за видеонаблюдение, а нощем да го обхождат полицейски патрули.

Подписи за инициативата ще се събират от 18 часа пред паметника "Майка България", а след това ще бъде внесени в Общинския съвет на Велико Търново.