Валентин Радев: Надявам се бързо да разкрием похитителите на Адриан Златков
Министърът отказа да спомене детайли как и дали полицията е работила заедно със семейството и отвлечения
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
валентин радев,
Снимка: БГНЕС

Ние знаем, че такова едно отвличане пречи не само на бизнес, то пречи на всеки един от нас, то всява страх. Надявам се максимално бързо да се разкрие престъплението. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев при изслушване във вътрешната парламентарна комисия по повод на отвличането на Адриан Златков.

25-годишният Златков беше освободен от похитителите си 12 дни след като беше отвлечен. Той е в добро здравословно състояние.

Адриан Златков още не е потвърдил, че ще даде показанияОт МВР засега не коментират случая официално

Цветан Цветанов напомни два пъти, че е било взето решение да не се обсъждат детайли около разследването. "Най-важното е да не позволим информацията да бъде публично достояние до тези, извършили отвличането", каза той.

Радев допълни, че държавата винаги е по-силна и ще успее да разкрие престъплението. Министърът отказа да спомене детайли как и дали полицията е работила заедно със семейството и отвлечения.

Завръща ли се бизнесът с отвличанията?Според източници на bTV нова група, подобна на „Наглите”, е похитила Адриан Златков

Пред медиите Радев заяви, че ако отговори на задаваните му въпроси по разследването, информацията ще бъде "чута" и от похитителите. "Знаем, че ще намерим извършителите", допълни той.

На въпрос за социалния диалог между МВР и синдикатите на служителите в сектор "Сигурност", Радев коментира, че той е добър. Също така отбеляза, че политическото ръководство е съгласно да повиши възнагражденията на полицаите, но това може да стане след като бъде гласуван бюджетът за ведомството. И уточни, че евентуално увеличение няма да бъде със задна дата.

Синдикати и МВР не се разбраха за заплатите, задават се нови протестиУвеличението от 15%, което поискаха, ще струва на ведомството близо 140 млн. лева

Министърът каза, че пожарникарите са също добре оборудвани и екипирани, като допълни, че 119 са новите пожарни автомобили, които се използват в момента. Радев се съгласи с коментара, направен от Цветан Цветанов, че на пожарникарите трябва да се предостави облекло, като каза, че според него то и в момента не е в лошо състояние.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре