Установена е самоличността на детето, което бе намерено убито в куфар до Пасарел.

Според източници на bTV името му е Никита Леонтиев, а майка му Анна е руска гражданка. От полицията преди няколко дни са се свързали с руското консулство в София и са поискали информация за детето.

За bTV консулът Алексей Ушаков заяви, че запитването на разследващите е изпратено в Русия, а отговор се очаква всеки момент.

Никита е на 5 години, роден в руския град Санкт Петербург. Преди да дойде в България, няколко години е живял в друг руски град – Перм.

Майката на детето се казва Анна Леонтиева. До момента обаче ДНК експертизите, които са извършени, не доказват категорично дали Анна Леонтиева е жена, която беше открита убита преди време край Приморско.

Разследващите вече са търсили следи от заподозрян и там.

„Доведоха си поемни лица, специалист ключар, отвориха ключалката, влязоха в апартамента, направиха си огледа, снимки, веществени доказателства, които събраха”, обясни Стоян Василев, строител и инвеститор на апартхотела.

Претърсеният от полицията апартамент е на руснака Герман Костин и на българската му съпруга Весела. Предполага се, че убиецът на детето е бил наемател в един от техните имоти.

Собственикът идвал само през лятото, но от няколко години се преместил със семейството си в Кипър.

В руските консулства в Бургас и Варна не водят статистика с какво се занимават техните граждани у нас. „Никой не е задължен да заяви пред нас, че е закупил жилище или че е пристигнал по някакви свои мотиви в България", каза почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

В Приморско също не са чували за Никита и Анна Леонтиеви. Свързахме се с руската полиция, както и със следствието в Перм, но оттам заявиха, че не работят по случай с изчезнало в България дете.

Бащата на убитото дете е руски гражданин. Към този момент в Гранична полиция няма информация той да е влизал на територията на България.

МВР все още работи по няколко версии, съобщиха близки до разследването.