Самоличността на намереното край Пасарел мъртво дете все още не е установена. Причините за това са три. Момчето може да е от чужбина, а куфарът да пренесен през границата. Възможно е да е от социален дом и служителите да не смеят да признаят изчезването му. Третата и най-вероятна версия е, че става дума за дете от проблемно семейство. Това са хипотезите на един от най-добрите профайлъри у нас - професорът в Академията на МВР Бойко Ганчевски.

Намереното в куфар момче е убито другаде, сигурен е той. Детето е удряно и неслучайно полицията не публикува снимка, а само фоторобот.

„Детето е с психични отклонения и по-скоро с известна дебилност. Обезобразяването означава, че е извършено от близък човек, който вероятно не е могъл да преживее травмата от гледането на това дете или от даването му в детска градина”, смята проф. Ганчевски. По думите му следите от насилие по детето говорят за това, че извършителят е мъж.

Според проф. Ганчевски вероятно става дума за около 40-годишен, заможен и агресивен мъж. „Заможен, защото той има автомобил, защото куфарът, който е намерен, е от луксозен тип, който говори не за клошар, а за извършител, който има материално положение”, обяснява специалистът.

Бившият шеф на криминалните психолози в МВР съветва колегите си да търсят извършите в списъка на рецидивистите. „Правоохранителните органи са длъжни в рамките на много кратко време да разкрият това много тежко престъпление, защото при неразкриване, може да се появят и други психотични лица, които да извършат и други подобни деяния, тоест да се получи така нареченото копирано поведение“, предупреждава професорът.