Проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с разследването по сигнала на „Протестна мрежа” срещу банкера Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и Николай Бареков.

Вчера се разбра, че част от членовете на Управителния съвет на „Корпоративна търговска банка” са дали показания във връзка със случая.

Според сигнала, контролираната от Цветан Василев банка има кредити към свързани лица с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева в многократно по-голям размер от допустимото от закона.

„Повтарям и аз го казах и миналия път, моля - имайте предвид, че в дейността си сме зависими от определени други органи. Това са НАП, с която действията са повече от добри и на второ място БНБ”, заяви Цацаров.

Главният прокурор Сотир Цацаров днес коментира пред медиите и хода на започналите проверки срещу други знакови лица.

Той потвърди за разпит на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева заради договорите й като подизпълнител с лобиста Петер Хохегер.

Цацаров посочи и че действително у нас има екип на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, като причина за посещението са обвиненията в злоупотреби с еврофондове от страна на председателя на САС Веселин Пенгезов.