По схемата с мними служители на МВР 73-годишен пенсионер от София беше ужилен с над 100 хиляди лева. Мъжки глас се представя за полицай от 4-то районно, който разследва телефонна измама. Предупреждава пенсионера, че ще му се обадят мошеници и го моли да съдейства

„Тая банда разполагала с някакъв съвършен уред, нещо като радар и ходели по къщите и знаели какво има в къщите и знаели какво имам вкъщи. Грешката ми е , че го взех за чиста монета, притесних се, защото имах служебни пари, мои и на сестра ми”, споделя пред камерата на bTV мъжът.

По-късно звънят и уж измамниците. А мнимият полицай съветва мъжа да даде спестяванията на разследващите, за да ги опазят. Пенсионерът имал и депозит в банка с пари от продажбата на имот. На следващия ден изтеглил и предал и тях. Разделил се и със златни накити.

„И каза – о, като приключим цялата акация , ще се почерпим, ще те покажем по телевизията и ще те наградим”, спомня си измаменият.

Мнимият полицай го помолил да пази в тайна всичко. По-късно пенсионерът се усетил, обадил се в 4-то районно, но там му казали, че такъв колега нямат и това е измама.

„Не мога да си представя на тези години да направя такава невероятна глупост, това ме е повече яд, не толкова за парите”, споделя пенсионерът.