В затвора в Белене не всичко е бой и мъчения. Някои от затворниците имат своите добри моменти. Въпреки забраните алкохол има, наркотици - също, разказват запознати с екстрите.

Алкохолът и наркотичните вещества влизат в затвора при свижданията, скрити в багажа, който близки или адвокати предават на лишените от свобода. А мобилните апарати, които се внасят, помагат на осъдени телефонни измамници да въртят бизнеса си и от затвора, разказват запознатите със занаята.

Снимка: bTV

Парите явно се пращат на някой близък и този близък ги препраща вече на извършителя на измамата.

Основно затворниците търсели контакт с жени. Измисляли истории, с който да печелят сърцата им. Когато дойдело време за среща, се обаждали на жертвите си с версията, че по пътя към тях, претърпели катастрофа и им трябват пари за болница. Сценариите им били успешни, твърдят затворниците.

Снимка: bTV

Мария Цънцърова: Свързвам се с лишен от свобода, за когото знаем, че действа по тази схема. Казвам му, че търся мой братовчед. Изненадващо, той признава, че имам грешка и той е затворник.

Телефонният измамник: Два пъти минах така на светофарите и блъснах една кола. Не знаех, че отсреща има скрита камера и исках да подкупя един полицай. 6 месеца ми дадоха. За едни 200 лв. полицаят го уволниха.

Мария Цънцърова: Представя се за Синан Дениз. Това всъщност не истинското му име. Осъден е за изнасилване на малко момиченце, разказват ни хора от затвора. След като уточняваме, че имам грешка, приключваме разговора с него. Той обаче започва да ми звъни през по-малко от час. Настоява да станем приятели във „Фейсбук”.

Телефонният измамник: Ако искаш, можеш да ме намериш. Синан Дениз, с едно кученце съм на снимката. Телефоните са забранени, ама ние си ги крием по втория начин, по саксиите.

Казва, че ще бъде на свобода след два месеца. В действителност ще излезе на свобода през 2025 г. Присъдата му била доживотна, но е намалена на 32 години затвор. Лежи от 1993 г. в Белене.

Телефонният измамник: Аз съм от Варна по принцип. Живея в квартал „Аспарухово”, но работя в София. В „Света София” ми е квартирата, във Варна съм със собствено жилище.

Легендата, която телефонният измамник създава за себе си, съвпада с това, което другите затворници ме предупредиха, че ще чуя от него.