По тялото на убитата Татяна Стоянова са установени общо шест огнестрелни наранявания. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Преди това бе съобщено, че началникът на кабинета на пазарджишкия кмет е убита с два куршума от упор, след което бе уточнено, че е простреляна пет пъти.

Наблюдаващият прокурор е присъствал на първоначалните действия по разследването. Констатирано е, че Татяна Стоянова е простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее. При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания, пише в съобщението на прокуратурата.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа вчера, които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си, изясняват от държавното обвинение.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.
Хората на Сотир Цацаров информират и какви процесуално-следствени действия се извършват в хода на разследването. Сред тях е допълнителният оглед на местопрестъплението, аутопсия на тялото на жертвата, няколко вида експертизи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, установяване на лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично. При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността, ще бъдат уведомявани своевременно, добавят от държавното обвинение.

  • Говорителката на кмета на Пазарджик е убита заради финансови и икономически интереси
  • Разстрелът в Пазарджик – с преработен газов пистолет
  • Две версии за убийството на Татяна Стоянова - лични мотиви и финансови задължения
  • Стотици колеги и близки се простиха с Татяна Стоянова
  • Убиецът на Татяна Стоянова не се вижда на записите от околни камери
  • Чужд ДНК материал на мястото на убийството на Татяна Стоянова
  • Кметът на Пазарджик през сълзи: Никой не заслужава съдбата на Татяна (ВИДЕО)
  • Прокурор обяви убийството в Пазарджик за лично
  • Пазарджик е потресен от убийството на Татяна Стоянова
  • Общински сделки, политическо убийство или личен мотив - версиите за разстрела в Пазарджик (ВИДЕО)