Последният удар на заловената в понеделник банда за грабежи й носи 80 000 лева. Четиримата мъже атакуват иракчанина Мейтам Хади – дългогодишен търговец. Бандата изчаква своята жертва точно на изхода на складова база "Илиянци" – близо до охраната, в предварително откраднат от тях бус.

Приятелите на нападнатия разказват, че всичко станало за секунди. Мейтам е ударен в ръката и напръскан със сълзотворен спрей.

„Оттеглят се с един автомобил, на който са поставени държавни номера от друг автомобил. След това паркират този автомобил в предварително нает гараж и се качват отново в друг автомобил. Предполагаме, че групата е имала предварителна информация, че тези хора се занимават със сериозни количества пари в брой”, обясни директорът на Главна дирекция „Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски.

За лидер се сочи Иван Ценков – Турчина. С една присъда зад гърба си – условна, за кражба на кола. 4 пъти задържан за грабежи само тази година. „И по четирите дела лицето е било незабавно задържано от прокурор... За съжаление съдилищата понякога взимат решение, че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление”, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Мейтам Хади не пожела да се срещне с екипа ни. Брат му обясни, че той все още е в шок.