Млада жена изкара няколко дни в болница със съмнения за кръвоизлив в бъбреците след побой от столичен таксиметров шофьор.

Когато преди седмица се прибира от фирмено парти, Полина се качва в произволно такси. От центъра до дома й в Павлово апаратът навърта 16 лева сметка. Шофьорът обаче й иска и бaкшиш.

„Той каза: „20 лева с бакшиша, който е задължителен”. Оттам погледнах към таблото. Видях, че няма служебна карта. И попитах: „Защо нямате служебна карта, вие как се казвате?”, разказва Полина Александрова.

Тя дава парите и иска касова бележка. Това вбесява шофьора. „Той първо ме издърпа и ми разсипа чантата. След това слезе от колата и ме издърпа и ме изблъска на земята. Удари ме два пъти. И помня ударите само по главата”, спомня си още Полина Александрова.

От падането и ударите на жената ѝ се активира стара травма и на следващия ден е приета в болница. От шока е запомнила само таксиметровата компания, но не и номера на таксито.

От автомобилната инспекция отказаха коментар с мотива, че случаят е криминален. Иначе фирмата има лиценз от 2015 година и разполага с над 150 коли.

bTV потърси управителя на таксиметровата компания, но той отказа да застане пред камера. Заяви, че ще уволни шофьора, стига полицията да разбере кой е.

От полицията заявиха, че разследват случая с побоя. А Полина Александрова, която вече е у дома, се надява шофьорът бияч да бъде открит и наказан.