Падна обвинението в убийство на 18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора. Съдът реши, че тя е причинила тежка телесна повреда на 62-годишния си нападател, след която той е починал.

Днес ученичката бе освободена срещу гаранция от 500 лева. Излизането й от ареста стана пред погледите на много журналисти и граждани.

Минути по-късно стана ясно, че са готови съдебно-медицинските експертизи. Те обаче не потвърждават категорично, че става дума за изнасилване.

"Има някакви синини по тялото, но тепърва ще се изяснява дали са вследствие на извършено насилие от пострадалия", каза зам.-окръжният прокурор на Стара Загора Нейка Тенева.

Адвокатът на Мария Валентин Димитров научи от нас, че съдът няма доказателства за изнасилване: "Не знам какво имат предвид, че нямат безспорни доказателства. На мен моята подзащитна ми каза, че е била изнасилена, вярвам на нея”.

Момичето преживява посттравматичен шок. Адвокатът настоя веднага след ареста психолози да поемат грижите за нейното лабилно състояние.

Днес жители на Стара Загора протестираха в защита на момичето.

Кой е насилникът

Мъжът живеел в приземния етаж на къща. Съседи твърдят, че имал чести скандали с жена си и дъщеря си, стигало се до насилие.

Снимка: България днес

Боньо Фаса, както го знаят тук, често имал гости: "Виждал съм че идва с жени по улицата, но какво е било, що е било, не можем да ви кажем".

Снимка: България днес

Мария разказала, че е отишла доброволно в къщата на мъжа за да се запознае с дъщеря му.

Повторният й разпит днес продължи часове. Роднините на мъжа обявиха, че ще заведат дело срещу нея.