Съдът освободи автокрадеца Ярослав Димитров, който беше разгневил дори и премиера Бойко Борисов. Малко след това полицията отново го задържа, но по друго - старо, недовършено дело.

Вече две седмици кадри на автокрадец в социалните мрежи водят до недоволството на граждани, на МВР, на държавното обвинение и на министър-председателя.

Днес се стигна до там, че само за 2 часа автокрадецът Ярослав Димитров първо беше освободен от съда заради липса на доказателства, а след това задържан отново от МВР, но за друга стара кражба.

В Словения той даже е осъден, но присъдата не е дошла в България и не може да се приложи. Очевидно е, че Яро има проблеми със закона, защото е с 3 европейски заповеди за арест. Очевидно е също от кадрите, че не действа сам. Нито една институция обаче не обясни, кой е вторият крадец, къде е той и дали някой го търси.

Денят на един автокрадец

На обед Ярослав Димитров излезе от съда и си отиде у дома, защото нямаше доказателства, че е извършил кражбата на автомобили, заснета от собственика им преди 2 седмици. В папките по делото имаше само показанията на 5 свидетели, и петимата полицаи, които разпознали Димитров от видеокадрите. Имаше обаче и 2 експертизи на МВР, които не потвърждават, че той е крадеца.

От прокуратурата и МВР отказаха коментар, но го задържаха веднага по старо, недовършено дело. Премиерът за втори път коментира случаят с Ярослав Димитров.

„Какво да коментирам? Че са откраднати две коли от гаража на човека, това ли да коментирам? И че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане. Защо отнемане, а не кражба? И това докато не се поправи в закона, това е в Парламента, аз мога по този тема да се изкажа, че толериране на крадците”, заяви в Шабла Борисов..

Действията на съда не се коментират, каза мъжът, заснел кражбата на двете коли . Но, държавата трябва да се грижи за гражданите си, смята Делян Дилов.

Остава ли Ярослав Димитров постоянно в ареста до приключване на делото съдът тепърва ще реши.