След 12 дни издирване, стрелецът от с. Лисия беше задържан. Издирваният се беше укрил в изоставена къща, която се намира над неговата в село Боровец. Мъжът не е оказал съпротива по време на задържането си.

На 12 ноември 57-годишният Иван Станойчев простреля в ръката 66-годишния Венчо Каймакански, след което открадна автомобил "Лада Нива" и изчезна. Инцидентът стана когато петима ловци, засаждали жито в т.нар. "дивечови ниви". Според предварителните информации, двамата са имали спор за земя.

След инцидента всички къщи около тази на Станойчев опустели, обитателите им се преместили при роднини в града. Стрелецът провел няколко телефонни разговора, след което изчезнал вдън земя. Според слухове, той имал да мъсти на още двама души.

Вече 12 дни от стрелеца нямаше следа, след като бе издирван на териториите на две области – Благоевград и Кюстендил. Бяха ангажирани и три хеликоптера на Гранична полиция.

Днес сутринта е открита открадната "Лада Нива", изоставена край село Бучино, което наложи издирването на стрелеца и по въздуха. По обяд районът западно от Благоевград се претърсваше от машините.