При междусъседска разпра
Стрелба с жертви и ранени в столичния квартал "Димитър Миленков"
Четирима души са били простреляни, а стрелецът посегнал и на себе си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 38
  • 6
    5
Стрелба в София
Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Стрелба възникна в столичния квартал „Димитър Миленков”. Изстрелите са били чути около 17.15 часа в района на гара Искър, съобщиха за bTV от СДВР.

По информация на МВР става въпрос за междусъседка разпра, превърнала се в кървава вендета. 67-годишният Иван, местен автомонтьор и бивш военен, напада свои съседи и ги застрелва. По това време в дома на семейството има и гост, който също попада под куршумите.

Общо четирима души са простреляни - двама мъже на 22 и на 26 години и две жени на 28 и 56 години. След това Иван насочва оръжието и към себе си.

На място е убит един от простреляните - 26-годишният мъж, а по-младата жена, сестра му, е починала по-късно в "Пирогов", потвърдиха за bTV от болницата. Стрелецът също е пострадал тежко, но според полицията "има жизнени функции". Той и 56-годишната жена, майка на двете жертви, са били откарани във ВМА в критично състояние.

Свидетели на последиците от стрелбата разказаха, че на място са били мобилизирани много полицаи. Един от свидетелите е съсед на Иван и потърпевшото семейство - Борис.

По думите му Иван и семейството на Василка и Кирил се спречкали преди ден заради запален огън в двора им и разнасящия се пушек. Тогава ядосаният съсед отправил закани за убийство и дори ударил убитото вече момче с автомобилен тас.

Иван от години се дразнел на съседите си от ромски произход. Напоследък домът му бил станал и обект на кражби. Оръжието, с което е извършил престъплението, се оказало незаконен "Макаров".

Според Борис 67-годишният мъж днес видимо не е носел оръжие. Когато влязъл в къщата на съседите си обаче се чули няколко изстрела.

  • 6
    5
Още по темата
38 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре