Полицията издирва Красимир Пешев – Мраморския, участвал в кражбата на 10 хил. лв. от офис на столична фирма. Ако някой от вас види 42-годишният Красимир, да се обади в най-близкото районно или на тел. 112.

Анонимността е гарантирана.

Обирът е протекъл като на кино – четирима маскирани мъже изтръгнаха метална каса с 10 хил. лв. от офис на столична фирма. Полицията задържа част от бандата, но при ареста един от тях нападна полицай и изпочупи случайно паркирани автомобили.

Бандата на Стоян Илиев – Дългия и Николай Илиев – Понито е под полицейско наблюдение от началото на декември.

На 3 срещу 4 декември в двора на едно от задържаните лица са наблюдавани техните действия по подготовката на обира – те се преоблекли с тъмни дрехи, сложили маски и кобури.

Групата пристигнала на съседен паркинг до офиса на фирмата. Те разпънали метална стълба, разбили прозореца на първия етаж и измъкнали касата с парите, като я хвърлили през прозореца.

Охранителят обаче ги видял и се опитал „да ги респектира”, но те го заплашили с убийство, разказа пред bTV шефът му Николай Цветков.

Задействала се алармата, а полицията пристигнала на втората минута пред офиса.

Стоян Илиев – Дългия и Николай Илиев – Понито са арестувани след обира. Красимир Пешев – Мраморския обаче успял да избяга, като едва не сгазил полицай.

Задържаните живеят охолно.

Бандата е направила няколко удара през последните две седмици. По информация на bTV едно от ограбените жилища е на футболиста Петър Хубчев.