Авторът на последния клип с граждански арест на нелегални имигранти на границата е криминално проявен, близък до бандата на Рижите в Бургас, пише онлайн изданието „Медиапул”.

Според медията, зад псевдонима Joseph Louis Barrow се крие Петър Низамов-Перата, задържан многократно за побои. В профила има снимки на млад мъж с бронежилетка и зелени дрехи. Същият се появява и във видео на сайта lentata.com и е разпознат от бургаския сайт „Флагман” като Перата.

За последно Низамов бе съден заедно с двама свои приятели за побой над охранител, като те се изправиха пред Темида след укриване от полицията и 8 месеца издирване. След като двете коли на пребития бяха запалени, той се отказа от показанията, а другият свидетел забрави кои са нападателите, подсъдимите бяха оправдани, припомня „Медиапул”.

Премиерът Бойко Борисов, който в неделя похвали действията на доброволните отряди по границата, днес призова все пак за „канализиране” на сътрудничеството между граждани и власти. В същото време, той отклони въпроса за това как възприема използваните за гражданския арест от видеото т.нар свински опашки.

„Вие спекулирате със свински опашки, защото това са едни найлонови въженца. Публиката става с впечатление, че са свински опашки, защото са мюсюлмани и вкарват един подтекст, който не е така”, каза Борисов на полигона в Ново село, докато разглеждаше различни образци бойна техника.