Специализираният съд върна тази вечер в ареста кмета на Галиче Ценко Чоков. Причината – заплашвал свидетел. Делото в специализирания съд срещу Чоков, сина му Мартин и още петима души за участие в престъпна група за рекет, лихварство и отвличания беше отложено.

След излизането си от ареста, Ценко Чоков е започнал да заплашва свидетелите по делото, твърди Десислав Олеков: „Той вика - тия пари, дето ти ги е дал Мартин ще кажеш, че са назаем. Викам - от какъв зор да кажа така? Ми щото после да не ревеш”.

Заедно с Чоков, в Галиче се е върнал и страхът, твърдят и други от потърпевшите. „Имам брат, който е на 9 години. Заплашват и него с убийство. Цялото ми семейство заплашват с убийство”, каза Веселин Николов.

Част от хората са се отметнали от показанията си, стана ясно в съдебната зала.

И Чоков, и защитата му отказаха коментар.

„Това всичко се доказва, как така стават тия неща? Един казва, после друг казва и - дайте да обесим Ценко... Не, не.... това не е държава....”, категорична беше съпругата на кмета Цветелина Нелова.

Част от подсъдимите предявиха претенциите си към Чоков за побои, отвличания и палежи.  Адвокатите остро възразиха срещу начина, по който съдът прие исковете.