Постоянен арест за афганистанеца, обвинен, че е запалил флага
Пред спецсъда Бахир Ярануал заяви, че не знае кой е дръпнал от ръцете му трибагреника
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 4
    1
Бахир Ярануал
Снимка: Радослава Домусчиева

Специализираният съд остави в ареста мигранта, обвинен, за това че запали българското знаме. Свидетели го сочат и за основен организатор на безредиците в Харманли. Бил проблемен от преди 24 ноември.

Полицаите Георги Георгиев и Петър Христов и служителят на бежанския център Мертин Мустафа са тримата свидетели, които твърдят, че 20- годишният афганистанец е свалил българското знаме от пилона на столовата, стъпкал го е и с предизвикателно поведение го е хвърлил в огъня. Полицаят Петър Христов е ранен с камък по главата от същия младеж.

Бахир Ярануал

Пред съда обвиняемият в престъпление срещу републиката, непристойни действия и нарушаване на обществения ред заяви, че е свалил знамето от пилона за да го запази и предаде на органите на реда, но някой го е дръпнал от ръката му и го е хвърлил в огъня. 

Кой е афганистанецът от Харманли, запалил българския флаг?След бунта в Харманли прокуратурата образува три досъдебни производства – едното е за самия бунт, второто за запаленото българско знаме, а третото е за полицейско насилие

"Ние искахме мирно и спокойно да протестираме. Аз не съм изгорил знамето.", заяви Бахир Ярунал.

Той попада у нас нелегално от Турция. Отказан му е бежански статут и международна закрила, защото е икономически емигрант. Няма никакъв адрес. В постановлението за привличане обаче изненадващо се появява негов постоянен адрес - улица „Трети март” в Суходол. Там намираме сервиз и къща, в която няма никакви признаци на живот. За наематели афганистанци никой не е чувал.

 

  • 4
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре