Спецсъдът остави в ареста задържаните за наркотици полицаи
Двамата са обвинени и за вземане на подкупи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Спецсъдът решава за арестуваните двама полицаи
Снимка: Мариета Николаева

Специализираният съд остави в ареста двамата столични полицаи, задържани в неделя при зрелищна операция на "Вътрешна сигурност" в МВР.

Двамата са обвинени за разпространение на наркотици и вземане на подкупи.

След три часово съдебно заседание съдът уважи искането на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Александър Цонев и Еджевит Осман от Седмо РПУ. 

Според съда няма опасност да се укрият, но престъплението, в което те са обвинени – наркоразпространение, е тежко.

Макар че според съда има доказателства, че двамата са се занимавали с наркоразпространение, магистратите откриха много недостатъци в обвинението. На практика съдията обори почти напълно обвинението срещу двамата за вземането на подкуп. Според магистратите не е ясно кой на кого е дал пари.

По обвинението за наркоразпространение съдът каза, че доказателствата също са малко, но все пак има такива. Те се базират на показанията само на един анонимен свидетел и два протокола. Съдията дори заяви, че ако не били налични двата протокола за разпознаване, съдът е щял да постанови по-лека мярка за неотклонение.

Защитата през цялото време пледираше, че няма никакви доказателства срещу тях. Изтъкна също, че 27-годишният Александър Цонев и неговият колега досега са награждавани 16 пъти за добра служба в системата на МВР.

 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре