Скандал по време на делото срещу Емилия Ковачева
Адвокатът и родителите на подсъдимата скочиха на прокурора
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2
Скандал на делото срещу акушерката
Снимка: bTV

Адвокатът на подсъдимата акушерка Емилия Ковачева нападна словесно прокурора. Включиха се и родителите на Ковачева, като скандалът в съдебната зала за малко не прерасна във физически сблъсък.

Акушерката е изправена пред съда за опит за убийство на новородено. 

До пререканията, които съпътстват всяко съдебно заседание се стигна след като съдът не даде ход на делото, защото единият съдебен заседател е командирован.

Новороденото дете, пребито от акушерка, ще остане под лекарско наблюдение завинагиТова стана ясно при поредното заседание по делото срещу Емилия Ковачева

Това отприщи агресията на адвоката и към съда, и към прокурора. Пред камерите, обаче страстите утихнаха. „Искам законен процес, нищо агресивно няма. Има системно беззаконие – незаконен съдебен състав, два пъти се сменя”, заяви адв. Владислав Янев.

Прокурор Николай Христов призна, че не е попадал в такава ситуация през цялата си кариера.

Всяко заседание е съпроводено с по няколко искания за отвод на съдебния състав, на прокурора, обвинения в незаконност и липса на справедливост от страна на адвоката на подсъдимата акушерка, която и до днес твърди, че е невинна. Прокуратурата проверява и други три случая, за които се предполага че е посягала на новородени.

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре