Сириец: Митничари на Летище София ми откраднаха почти 8000 евро
Случаят се разследва
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Джелал Зарки
Снимка: bTV

Чужденец обвинява български митничари в кражба на пари. Сирийският гражданин твърди, че при проверка от страна на българските митници са му откраднати почти 8 000 евро.

Сириецът Джелал Зарки каца в София в началото юли с полет от Дубай. На митницата декларира, че носи в себе си над 20 хиляди евро.

„Вкараха ме в стая и започнаха да ме питат за чантите ми и за багажа и в един момент ми казват „Дай ми парите”, друг служител ми задава въпроси, а междувременно преброиха само няколко банкноти, след което сложиха банкнотите в декларацията и казаха – „готов си”, разказва мъжът.

Зарки казва, че не е забелязал някои от митничарите да е взел от парите му, но на следващия ден в Разград, установява че липсват 7600 евро. Мъжът показва документ от летището в Дубай в който е посочено ,че той има сума от 23 600 евро. Сириецът наема адвокат и подава жалба към митниците.

„Не останах с убеждението ,че ще бъде направено пълно и обективно разследване на случая, освен това подадохме жалба и до Първо районно управление на полицията в София”, коментира адв. Йорданов.

От митниците отговориха, че парите на Зарки са преброени в негово присъствие и той не е имал възражения по време на проверката, но след като сириецът е подал жалба, изразявайки съмнение в кражба, случаят е предаден за разследване на прокуратурата.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре