Волен Сидеров и депутати от „Атака” са участвали в словесния, преминал във физически, конфликт на летище Варна от миналата вечер. Това обявиха от прокуратурата на брифинг във вторник. Освен лидера на националистите, свидетели са разпознали още Деница Гаджева и Десислав Чуколов.

Сидеров се спречкал с 28-годишна жена, която е културно аташе на Франция в България, още в самолета. На тях случаен свидетел става друг пасажер - Димитър Бахнев, който се намесва.

Разправията продължава и след кацането на летището, където за нея е уведомена "Гранична полиция". На място е изпратен екип на специализираните полицейски сили. Словесните атаки обаче преминават към физическа разправа.

Пострадали са двама души - Димитър Бахнев и Костадин Колев, който е служител на МВР и се е опитал да предотврати сблъсъка. Те са с кръвонасядания в областта на лицето.

Интересен факт е, че арести на депутатите на място не са осъществени и те са си тръгнали.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство и лека телесна повреда срещу неизвестни извършители.

От прокуратурата уточняват, че става въпрос за чисто хулиганска проява и няма намеса на енергийната мафия, както твърдяха други националисти тази сутрин.

До края на деня от прокуратурата очакват да получат материалите по делото в София. Предстои снемане на депутатски имунитети, но ще се уточни кои ще бъдат конкретните народни представители.

Държавното обвинение се ангажира с бързи срокове на разследване, признавайки, че случаят не представлява фактическа сложност. В същото време трябва да се отбележи обаче, че делото за побоя пред "Баня Башъ", което също не е сложно за разследване, остава висящо повече от две години и половина.

Иззети са видеозаписите от мястото на сбиването, разпитани са 22 свидетели, сред които обаче няма народни представители. Техните обяснения тепърва ще бъдат снети. Назначени са и две съдебни експертизи.