Младежът, убил възрастен мъж на пешеходна пътека в Пловдив, влезе в ареста. Това реши Апелативният съд в града. Заради опит за прикриване на инцидента шефът на полицията подаде оставка, а днес беше назначен нов на негово място.

Все още има неиздирени свидетели на тежката катастрофа, отнела живота на 63-годишния Димитър. Затова съдът реши, че Милан Дивеков може да повлияе на разследването и затова вместо „домашен арест” постанови влизане зад решетките.

„Същото лице е хванато само преди два месеца с превишена скорост в населено място”, обясни прокурорът по делото Никола Божилов.

Синът на загиналия заяви, че ще търси възмездие независимо, че има опит за прикриване на инцидента от полицията. „Обещал съм на семейството си, че ще вкарам този човек в затвора. Може да убие други на пътя”, каза Йордан Димитров.

Няколко часа по-късно главният секретар на МВР Георги Костов представи новия шеф на полицията в Пловдив, който сяда на мястото на подалия оставка заради скандала с прикриването на инцидента комисар Узунов.

Новият шеф идва от полицията в Благоевград и ще разследва случая с прикриването на инцидента. Назначен е вътрешен одит в пловдивската полиция, резултатите ще станат ясни до месец.